Ірина Геращенко. Вступ до Євросоюзу - це не тільки стратегія, але й технологія

Геращенко Ірина Перший заступник Голови Верховної Ради України на Погоджувальній Раді

 12 березня на засіданні Погоджувальної ради  Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко запропонувала звернутися до Представництва ЄС в Україні з проханням надати технічну допомогу Комітету з євроінтеграції і Уряду з проведення експертизи законопроектів, що стосуються імплементації Угоди про асоціацію на відповідність нормам європейського права.

 Така допомога бажана, тому що  значною перешкодою євроінтеграції України є недосконалість поданих проектів Законів, що належать до зобов’язань України за Угодою про асоціацію. Геращенко  звернула увагу, що такі законопроекти не завжди проходять відповідну експертизу Уряду та Комітету з питань європейської інтеграції на відповідність нормам європейського права.


Приклад. Ірина Гращенко нагадала про розгляд 1 березня проекту Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав (№7466 від 28.12.2017), окремі норми якого піддавались критиці від представників різних депутатських фракцій та груп Парламенту. У цьому зв’язку Ірина Геращенко звернулась до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія із пропозицією звернутися до Представництва ЄК в Україні з ініціативою надати технічну допомогу профільному комітету Верховної Ради і Уряду щодо експертизи законопроектів, що стосуються імплементації Угоди про асоціацію між Україною на відповідність їх європейському праву. 


Очевидно, що така ініціатива сприятиме ухваленню Парламентом якісних законодавчих ініціатив в рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Адже вступ до Євросоюзу - це не тільки стратегія, але й технологія розробки узгоджених законодавчих актів.


Довідка.

СТРАТЕГІЮ  (https://uk.wikipedia.org/wiki/Стратегія) можна розглядати як довгостроковий, послідовний, конструктивний, раціональний, підкріплений ідеологією, стійкий до невизначеності умов середовища план, який супроводжується постійним аналізом та моніторингом в процесі його реалізації та спрямований з певною метою на досягнення успіху в кінцевому результаті. 

ТЕХНОЛОГІЯ (https://uk.wikipedia.org/wiki/Технологія)  
...матеріальна технологія створює матеріальний продукт, інформаційна технологія (ІТ) — інформаційний продукт. Технологія це також наукова дисципліна, що розробляє і вдосконалює способи та інструменти виробництва. У побуті технологією прийнято називати опис виробничих процесів, інструкції з їх виконання, технологічні вимоги та інше. Технологією або технологічним процесом, часто називають також самі операції видобутку, транспортування та переробки, які є основою виробничого процесу. Технічний контроль на виробництві теж є частиною технології. Розробкою технологій займаються технологи, інженери, конструктори, програмісти та інші фахівці у відповідних областях.

Технологія за методологією ООН:
або технологія в чистому вигляді, що охоплює методи і техніку виробництва товарів і послуг (англ. dissembled technology);
або втілена технологія, що охоплює машини, обладнання споруди, цілі виробничі системи та продукцію з високими техніко-економічними параметрами (англ. embodied technology).

Коментарі

Популярні публікації